Újszászon meglepő eredményeket hozott, hogy betiltották a mobilozást az iskolában

Megosztás

Az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában meglehetősen radikális változásokat eszközöltek annak érdekében, hogy a fiatalok emberi kapcsolatai pozitív irányban induljanak el: kitiltották a telefonokat. A decemberben életbe lépett rendelkezésről és annak hatásairól a Mandiner írt.

A jelenség egyébként nem egyedülálló, Magyarországon az elmúlt években több iskolában is úgy döntöttek, hogy kitiltják a tanórákról a telefonokat. Az újszászi intézmény indoklása szerint tették ezt azért, mert megzavarta a tanulást, volt, hogy dolgozatírás közben alakult ki ebből probléma.

„Tavaly augusztusban döntöttünk úgy, hogy heti egy napra próbáljuk ki a telefonmentességet az iskolában. Az elképzelésről természetesen tájékoztattuk a Szolnoki Tankerületi Központot, a szülői munkaközösséget és a diákönkormányzatot is. Az osztályfőnöki órákon is átbeszéltük a gyerekekkel, hogy minderre miért van szükség” – mondta Makainé Zérczi Zsuzsanna igazgató a Mandinernek.

Ezt az egy napot az év végén véglegesen tiltás követte. A gyerekeknek nem kell leadni az eszközöket, amikor megérkeznek, de a táskájukban kell tartani kikapcsolt állapotban.

Az igazgatónő hozzátette, a rendelkezések bevezetése óta a fiatalok újra beszélgetnek egymással, nincs klikkesedés, mint korábban, elkezdtek egymásra figyelni. „Öröm látni, hogy az órák között a gyerekek rohannak pingpongozni, csocsózni vagy éppen beszélgetnek a kanapén ülve”.

Kép: mobilgamer.hu

Kapcsolódó cikkek